Kompromisløs sikkerhed

Definitionen på Wiley X er sikkerhed og beskyttelse. Det er brandets DNA. Alle WX-briller og goggles er testede til at opfylde eller overgå ANSIs optiske sikkerhedstandarder og er alle certificerede i henhold til EN.166. Derudover er nogle modeller også testet til at opfylde eller overgå den ballistiske standard MIL-PRF, der er defineret af det amerikanske militær. Som det eneste brillebrand, der certificerer deres komplette kollektion af briller til EN.166’s optiske standarder, differentierer Wiley X brandet sig fra konkurrenterne og understreger vores dedikation til vores brugeres sikkerhed.

En.166

EN.166 er den europæiske standard når det kommer til krav for sikkerhedsbriller, herunder goggles. Den specificerer minimumskravene som sikkerhedsbriller skal opfylde i henhold til en række præstationstests. Hos Wiley X sætter vi en stor stolthed i at certificere alle vores briller og goggles til EN.166 sikkerhedsstandarden. Vores briller/goggles er dog ikke alle certificerede til den samme EN.166 version. Hos Wiley X certificerer vi enten til EN.166F, EN.166S eller EN.166B. Hver enkelte version af standarden består af en specifik test som brillen skal udsættes for og bestå. 

EN.166F

Briller der er certificerede i henhold til EN.166F er blevet udsat for en slagtest ved lavenergi. Testen dikterer at et par briller (henholdsvis stel og glas) skal rammes af en 6mm stålkugle på 0,86 gram, der affyres ned på brillen fra en højde på 1,3 meter med en fart på 162 km/t. Briller kan certificeres til EN.166F hvis glassene ikke splintres og forbliver i et intakt stel. 

EN.166S

Briller der er certificeret i henhold til EN.166S er blevet udsat for en specifik stresstest. Brillerne kan certificeres hvis glassene ikke splintrer og forbliver i stellet, som også skal forblive intakt. Ifølge denne stresstest skal et par briller (henholdsvis stel og glas) kunne modstå slaget fra en 22 mm stålkugle, der vejer 43 gram og som affyres ned på brillen fra en højde på 1,3 meter med 18 km/t. 

EN.166B

EN.166B er den europæiske sikkerhedsstandard for goggles og indebærer en slagtest ved medium energi. Testen kræver at gogglen skal kunne modstå slaget fra en 6 mm kugle der vejer 86 gram og affyres med en fart på 432 km/t. Med en goggle der er EN.166B certificeret, er du sikret et par goggles der lever op til den hårdest standard. 

MIL-PRF

Flere af Wiley X taktiske briller er testet til at opfylde eller overgå den ballistiske standardicering MIL-PRF, der er defineret af det amerikanske militær. I denne sammenhæng refererer MIL-PRF til en præstationsspecifikation i forhold til militær sikkerhed. Det betyder, at MIL-PRF omfatter de standarder og krav som vores briller skal opfylde med hensyn til ydeevne, specifikt kravene for påvirkning af ballistiske fragmenter.

MIL-PRF-32432(GL)

Briller og goggles er testet til at opfylde eller overgå denne test, hvilket betyder at briller eller goggles skal kunne sikre brugerens sikkerhed mod ballistiske fragmenter og samtidig forblive intakt både under og efter slag. For MIL-PRF-32432(GL) betyder det at brillerne skal forblive intakt under og efter at et .15 kaliber projektil affyres mod det ved 702-724 km/t, hvorimod gogglen skal forblive intakt under og efter at et .22 kaliber projektil affyres mod det ved 604-615 km/t. 

MIL-PRF-32432A(GL)

Nogle af vores briller og goggles er testet til at opfylde eller overgå MIL-PRF-32132A. Ligesom MIL-PRF-32432(GL) laves denne test også for at sikre at briller og goggles kan sikre brugerens sikkerhed mod ballistiske fragment samtidig med at briller og goggles modstår slaget uden at splintre eller skilles ad. Ifølge MIL-PRF-32432A skal briller kunne modstå slaget fra et .15 kaliber projektil der affyres mod det med 786-796 km/t. For goggles gælder det, at de skal kunne modstå slaget fra et .22 kaliber projektil der affyres mod det med 636-647 km/t. 

ANSI

Alle Wiley X briller og goggles er testede til at opfylde eller overgå de optiske sikkerhedsstandarder, der er defineret af American National Standards Institute (ANSI), som har defineret teststandarderne for sikkerhedsbriller i USA. Da vi er et amerikansk brand, tester vi all vores briller og goggles til at opfylde en slagtest ved høj hastighed og en slagtest med højmasse, dikteret af ANSI.

Slagtest ved høj hastighed

Alle Wiley X stel og glas er testet til at modstå slaget fra en 6,35 mm stålkugle, der er affyret med 164,6 km/t. Hverken glas eller stel må splintre og hvis det er et par komplette briller, skal glassene også forblive intakte i stellet.

Slagtest med høj masse

Alle Wiley X stel og glas er testet til at modstå slaget fra et spidst projektil, der vejer 500 gram og som affyres ned på glasset/stellet/den komplette brille fra en højde på 127 cm. Hverken glas eller stel må gå i stykker og hvis det er et par komplette briller, skal glassene forblive intakte i stellet.